Откриха луксозен хотел на „Кемпински” в Хавана (ВИДЕО)
Той ще е притежание на кубинското правителство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Кемпински в Хавана

Световноизвестният гигант „Кемпински” откри своя „Гранд Хотел Манзана” в сърцето на Хавана. Това е първият наистина луксозен петзвезден хотел в страната.

Кемпински в Хавана

Той е управляван от компанията, но официално е притежание на кубинското правителство. Разположен е на последните етажи на ремонтирания мол „Бел Епок”, където са представени луксозни бутици на емблематични модни марки.

Кемпински в Хавана

Сградата е внушителна със своята блестяща фасада от бял камък и френски прозорци. Черешката на тортата е уникален басейн на покрива с гледка към парка на Хавана. 

Кемпински в Хавана

Стаите в хотела ще струват от 360 долара за двойна стая в ниския сезон до 5000 за големия президентски апартамент от 250 кв/м.

Церемонията по прерязването на лентата беше открита от министъра на туризма Мануел Мареро и хаванския историк Еусебио Леал. Министерство на туризма се опитва да стимулира инвестициите в хотелиерската индустрия заради нарастващия брой посетители на острова. Миналата година те са били 4 млн.

Кемпински в Хавана

Експертите от бранша са на мнение, че Куба, която предлага изобилие от хотели нисък и среден клас, има право да залага на лукса. Туризмът е във възход в стагниращата кубинска икономика, която се бори със спадащия експорт и проблемите в търговията с основния търговски партньор – Венецуела.

Въпреки уверенията, че новата инвестиция ще подпомогне всички кубинци, реакциите сред хората са противоречиви.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре