Откриха и втората черна кутия на руския самолет Ту-154
Според запис от първата кутия задкрилките на самолета не функционирали съгласувано
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Паднал самолет Ту-124
Снимка: Reuters

Руските водолази откриха и втората черна кутия на руския самолет Ту-154, който в неделя се разби в Черно море с 92 души на борда. За това съобщиха от Министерството на отбраната в Москва.

Според информацията записващото устройство е намерено в добро състояние.

Вчера беше намерена и основната черна кутия на самолета, който катастрофира малко след излитането си от Сочи, където спрял за презареждане. Тя била на 1600 м от брега на 17 м дълбочина. Според предварителния анализ на записа от нея причината за катастрофата са били задкрилките на самолета, които отказали не функционирали съгласувано. Това твърди частната руска агенция „Интерфакс”. Това попречило на машината да развие достатъчна скорост и подемна сила и тя паднала в морето.

След анализи на черната кутия: Пилотска грешка е водещата версия за разбилия се Ту-154Това съобщи Интерфакс, като се позова на източник, официално потвърждение няма

Според Руската Федерална служба за сигурност до момента няма данни за терористична дейност зад катастрофата, но и тази версия не може да бъде категорично изключена.

В същото време продължават и операциите по изваждането на телата на загиналите от водата. Досега са извадени телата на 15 души и други 239 останки, част от които са изпратени в Москва за ДНК тестове.

По материали на БГНЕС и Би Би Си
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре