От 1 октомври: 150 евро глоба за бурка в Австрия
Още на летището туристите ще бъдат предупреждавани
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
бурка
Снимка: iStock

Министерството на вътрешните работи на Австрия разпространи наредба какви действия трябва да предприемат държавните служители към жените, чиито лица са закрити с бурки, никаби или наричани по друг начин покривала на лицата. Общото мото е "разясняване преди санкциониране", тъй като законът предвижда глоба от 150 евро за всички, които не го спазват, пише БТА.

Още на австрийските летища служителите ще връчват на пристигащите забулени жени диплянка на немски, арабски, английски и турски, която разяснява, че закриването на лицата на обществени места в страната е недопустимо съгласно закон, приет през юни от парламента.

Бурки и бради у нас се носят срещу заплащане600 лв. струва носенето на бурка, 300 лв. получават мъжете за брада, твърди източник на bTV

По мнението на служители от Цел ам Зее, алпийски район в близост до един от най-красивите глетчери, който е предпочитано място за почивка на арабски туристи, глобата трябва да се налага автоматично, тъй като това е предвидено в закона.

Туристическият бизнес, който е един от най-важните икономически отрасли в Австрия, не е обезпокоен от новия закон. „Ние правим информационни кампании в съответните държави, преди всичко в Саудитска Арабия”, заявява пред вестник "Курир" представителка на рекламна фирма. Тя все пак добавя, че все още не е стартирала лятната туристическа кампания и е невъзможно да се отчетат последиците от новия закон.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре