Сирийските проправителствени сили са нахлули в домове в отвоюваната от бунтовниците източна част на Алепо и са избили обитателите им, сред които – жени и деца, съобщи Би Би Си, като се позова на ООН.

Съветът на ООН за правата на човека има надеждни доказателства за това, че в четири района общо 82 цивилни са били разстреляни на място.

От тях 11 са жени, а 13 - деца.

Някои са били убивани на улицата при опит да избягат.

Извършители на зверствата са правителствени сили и иракски шиитски милиции, които се бият заедно с тях.

Говорител на организацията определи видяното като „пълен разпад на човечността в Алепо”.

След 4-годишна битка, бунтовниците в Алепо са пред разгром. Хиляди цивилни са блокирани в последните квартали, които не са паднали в ръцете на правителствената армия. Хората са подложени на интензивни бомбардировки въпреки призивите на ООН и Червения кръст да се даде възможност на гражданите да се изтеглят.

На фона на разкритията на ООН, финансираната от Кремъл телевизия RT излъчва кадри със спонтанни, според нея, тържества по улиците на Алепо с хора, развяващи националния флаг и носещи в ръце портрети на президента Башар ал-Асад.

Официална Москва обяви, че зверства са извършвали не подкрепяните от нея бойци, а "терористи" и ООН няма как да разполага с точна информация за случващото се на място.