Три деца са извадени живи изпод снега и развалините на затрупания от лавина хотел в Централна Италия, съобщиха италианските пожарникари, цитирани от Франс прес.

"Три живи деца са извадени изпод развалините. Издирвателно-спасителните операции продължават", заяви говорителят на противопожарната служба Лука Кари. Той не уточни дали децата са част от десетте засечени под развалините оцелели, двама от които бяха спасени и приети в болница по-рано днес.

Общо 10 оцелели са открити в затрупания под лавина хотел в Италия, съобщи по-рано днес говорител на службата за пожарна безопасност, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Спасителните екипи откриха сутринта шестима оцелели. Един от тях е ранен, а жена и нейният син бяха извадени изпод отломките и откарани в болница, каза говорителят Лука Кари.

Още четирима оцелели бяха намерени следобед на друго място, каза Кари пред журналисти в централата на спасителните екипи в град Пене, на 15-ина километра от хотела.

Пожарникарите публикуваха видео, на което майката и детето се измъкват от изкопана в снега дупка под аплодисментите на участниците в спасителната акция.

До 30 човека се водеха изчезнали, след като лавината разруши хотела в сряда следобед.