Още един българин е бил в епицентъра на събитията в Париж.

Това е Даниел Чаморо с българско и френско гражданство. Той е професионален барабанист и вокалист. Чаморо оцелял при събитията в концертната зала Батаклан. Той е с прострелна рана в крака. Намира се в една от парижките болници.

32-годишният Даниел живее от 1-годишен във Франция, макар че е роден в столицата ни София. Майка му и баща му бягат от комунистическия режим у нас, а последния му престой в България е през 85-а година. На фаталния петък 13 барабанистът и организатор на концерти се оказва в залата "Батаклан" на концерт на Eagles of Death Metal.

„Половин час след началото на концерта се появиха едни хора и започнаха да стрелят като луди. Всички започнаха да залягат и да се крият, когато усетих болка в бедрото и разбрах, че съм ранен”, разказва Даниел.

Той признава, че спасяването му в страховитата нощ е чист късмет. „Беше чист хазартен ход. Просто побягнах. Нападателите бяха четирима. Или са презареждали оръжията си в онзи момент, или просто не са ме видели. Някой крещеше, че в онзи момент са тръгнали към балконите”, допълни той.

Твърди, че тероризмът няма да промени начина му на живот и няма да го откаже да ходи на концерти. Въпреки това Даниел не желае да застава пред камера и да разказва в подробности за случилото се.

След като го изпишат от болницата смята да прекара известно време на спокойствие при родителите си, а след това отново да се впусне в музикални авантюри.