Опит за рекорд: Около света на скейтборд
Преди 18 години Фабрис Гропез се прочу след околосветска обиколка на ролери
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Фабрис Гропез
Снимка: Reuters

След като преди 18 години направи околосветско пътешествие на ролери, французинът Фабрис Гропез сега приема следващото си предизвикателство – да обиколи света с електрически скейтборд.

Ентусиастът вече приключи първия етап и обиколи родината си. Финалът беше, разбира се, из улиците на Париж.

Всъщност френската обиколка е само пробен тур за Гропез – у дома той трябва да тества своя скейтборд и да помисли за възможните подобрения.

Гропез е специалист по връзки с обществеността, който се прочу преди близо две десетилетия – на 30 април 1999 г. той стигна до Триумфалната арка в Париж, след като за 28 месеца измина 27 хил. километра... на ролери.

Тогава, на 28-годишна възраст, Фабрис намери начин да съчетае интересите си в пътешествията, спорта и комуникациите – и обиколи света само с една палатка и ролерите на краката си.

Новата инициативата на Гропез има за цел да покаже на света, че рекорди могат да се поставят и с революционни и по-екологични средства за придвижване.

„Изминавам по 100 км на ден – разказва авантюристът. – С допълнителни батерии ще мога да ги увелича докъм 150 км на ден. Малко е тежко за краката и вече ми отнема по цял ден каране. Но пък е красиво преживяване”, казва той.

Фабрис започва всяка сутрин от своето пътешествие около 7 ч. Облича си флуоресцентен екип за безопасност и подготвя своята камера. Към скейта си прикача ремарке, в което държи палатка и одеяло. Снимките си той изпраща на свой приятел, който ги публикува в социалните мрежи.

Французин обиколи света с лодка за 74 дни (ВИДЕО)Хиляди приветстваха като герой самотния мореплавател Армел Льоклок

По обяд пътешественикът прави почивка, за да презареди батерията на превозното си средство. Пиар специалистът обмисля да прикачи соларен панел към ремаркето си.

Пътуването – с нощувки и храна, му излиза около 50 евро на ден, но за по-голямото пътешествие на пролет търси финансиране.

Началото на новото приключение ще е през лятото на 2018 г. По план Гропез трябва да измине 25 хил. км за около две години.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре