Операцията по издирването на аржентинската подводница вече не е спасителна
Тя е продължила двойно повече, отколкото се смята, че е било възможно да оцелее екипажът, отчете говорителят на военноморските сили
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
Издирването на аржентинската подводница
Снимка: Reuters

Аржентинските военноморски сили прекратиха операцията за спасяване на 44-членния екипаж на изчезналата преди 15 дни подводница „Сан Хуан“.

Тя е продължила двойно повече, отколкото се смята, че е било възможно да оцелее екипажът, отчете говорителят на военноморските сили Енрике Балби.

Според специалисти, дори ако подводницата е останала цяла под водата, кислородът е можел да стигне за седем, максимум за 10 дни.

Издирването на аржентинската подводница
Снимка: Reuters

Връзката с плавателния съд прекъсна на 15 ноември, когато подводницата пътуваше от пристанището на град Ушуая към базата си в Мар де Плата. Три часа преди това оттам съобщили за пожар в батериите.

Аржентинската подводница е претърпяла авария, преди да загуби връзка с базата Седемте сигнала, за които беше съобщено вчера, не са подадени от нея. На борда ѝ има 44 души

Миналата седмица базираната във Виена Организация за обща забрана на ядрените опити съобщи, че по маршрута на подводницата, на 430 километра от крайбрежието и на 1300 км от Буенос Айрес, е била регистрирана експлозия.

Издирването на аржентинската подводница
Снимка: Reuters

Издирването на съда обаче продължи с помощта на международните партньори.

И Русия предлага да търси аржентинската подводница"Сан Хуан" изчезна преди седмица
Използвани са материали на БТА
  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре