Обвиниха 18-годишен младеж за атентата в метрото на Лондон
Хасан е обвинен в опит за убийство и използване на експлозиви
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Сънбъри
След ареста на Хасан полицията извърши обиск в Сънбъри Снимка: EPA

Британската полиция повдигна обвинения на 18-годишния Ахмед Хасан в рамките на разследването на бомбения атентат в лондонското метро на 15 септември, съобщиха Ройтерс и АФП.

Хасан е обвинен в опит за убийство и използване на експлозиви.

Той е от Сънбъри, Съри, в Южна Англия и беше арестуван на терминала за заминаващи за Франция пътници на пристанището в град Дувър ден след нападението.

Британските власти се опасяват от нов атентат след взрива в Лондон"Ислямска държава" пое отговорност за бомбеното нападение

Предстои Хасан да се яви пред съда днес следобед.

При избухването на малък експлозив във вагон на метрото на метростанция „Парсънс Грийн“ и последвалата паника бяха ранени 30 души.

Във Великобритания понижиха степента на терористична заплаха с една степенСлед инцидента в метростанция „Парсънс Грийн” в петък тя беше повишена до последната – „критична”, сега отново е „сериозна”

Още трима мъже – на 17, 25 и 30 години, остават в ареста. Двама други задържани бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Британската полиция задържа шести заподозрян за атаката в лондонското метроПри частичното избухване на самоделна бомба в петък пострадаха около 30 души
  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре