Необезвредена бомба от Втората световна война, която беше открита близо до летището на Франкфурт, беше успешно обезвредена, заяви германската полиция, цитирана от ДПА.

Бомбата с тегло 250 кг беше открита вчера по обед в поле близо до град Келстербах, само някоколкостотин метра от най-натовареното германско летище.

Преди да бъде обезвредена бомбата, властите блокираха близката магистрала и железопътна линия, а на шофьорите беше казано да заобикалят района поради възможни нарушения в автомобилното движение.

Район от около 700 м на мястото на находката беше отцепен от полицията. Индустриален комплекс, хотел, както и бежански център също бяха евакуирани, посочи полицията.

Полети не бяха забавени или отменяни, тъй като сапьорите изчакаха до 23 ч., за да започнат работа, когато въздушното движение от и към летището спира за през нощта.

Неизбухнали бомби от времето на бомбардировките над Германия през Втората световна война все още биват намирани често, а на много места властите имат специализирани звена, които се занимават с откриване и обезвреждане на такива боеприпаси.

През 2009 г. руска бомба от войната беше открита в непосредствена близост до сградата в Берлин, където живее канцлерът Ангела Меркел. Стигна се до блокиране на целия център и евакуация на местните жители, включително и на канцлера Меркел.