Обама: Международните отношения трябва да бъдат отвъд президентите
Тръмп е изразил пред него желание да се запазят партньорствата в рамките на НАТО
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Барак Обама
Снимка: Reuters

САЩ с президент Доналд Тръмп ще продължат да бъдат държава с ключово значение за международната сигурност. Това подчерта американският държавен глава Барак Обама по време на първата си пресконференция след вота, изпратил милиардера републиканец в Белия дом, предаде АП.

Агенцията отбелязва, че президентът се е оказал в сложната ситуация да убеждава сънародниците си и лидерите по света, че няма проблем в това на поста да го наследи човек, когото до преди седмица определяше като „ужасяващо неподготвен” и неспособен на борави с кодовете за ядрения арсенал на САЩ.

„Няма намаляване на решителността… Има огромна приемственост, която ни прави незаменими, когато става въпрос за поддържане на реда по света. Международните отношения и политиките трябва да бъдат отвъд президентите”, подчерта настоящият стопанин на Белия дом.

Барак Обама: САЩ ще пропилеят всичко с президент Доналд ТръмпАмериканският държавен глава атакува кандидата на републиканците

По думите му по време на срещата му с Тръмп, бъдещият държавен глава е показал „голямо желание да запази нашите ключови стратегически отношения” в т.ч. и в рамките на НАТО. АП коментира, че подобно послание ще носят и предстоящите визите на Обама в Германия, Гърция и Перу.

Доналд Тръмп се обяви против абортите и в подкрепа на притежаването на оръжияНовоизбраният президент каза, че няма да повдига за преразглеждане въпроса с гей браковете

Държавният глава защити позицията си срещу депортирането на стотици хиляди нелегални имигранти (ключова точка в предизборната платформа на Тръмп), като изрази надежда, че републиканецът добре ще обмисли ситуацията преди да започне конкретни действия.

Днес той подчерта, че ще се постарае да засили американската икономика в двата си оставащи месеца на поста.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре