Ново опустошение за Карибския регион (ОБЗОР)
След „Ирма” на ход е ураганът „Мария”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
ураганът Мария
Снимка: bTV

Нов ураган – „Мария”, удари Карибския регион. Той идва след опустошителния „Ирма”. Щатите са в готовност да посрещнат силата на новия ураган.

Ураганът „Мария“ прерасна в пета категория и удари ДоминикаПремиерът на страната Рузвелт Скерит написа във „Фейсбук“, че стихията е наводнила къщата му и е отнесла покрива и сега той е изцяло „на милостта на урагана“. „Мария“ се движи приблизително по пътя на урагана „Ирма“

Новата стихия първо удари Доминика със сила на ветровете 260 километра в час. След себе си остави разрушения в малката островна държава.

Властите на съседнa Мартиника обявиха извънредно положение, но островът беше подминат в голяма степен от урагана. А в Гваделупа наредиха евакуация на населението.

Пътят на урагана е на север.

Очаква се тази нощ той да достигне Пуерто Рико и Вирджинските острови, както и да мине покрай източното крайбрежие на Съединените щати.

Ако „Мария” съхрани силата си, това ще е най-мощният ураган, връхлитал острова от 85 години насам.
На някои места на Пуерто Рико се очакват по 640 литра дъждове на квадратен метър.

Тропическата буря "Мария" може да удари острови, опустошени от "Ирма"Бурята е с постоянни ветрове от 85 км/ч и се намира на около 1000 км от Малките Антили

Интересното е, че „Мария” следва постъпките „Ирма” – траекториите и на двата урагана са почти едни и същи, с разлика от седмица.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре