Новият „Уотъргейт” се разраства: Ще има ли импийчмънт на Доналд Тръмп?
Вчера пред сената Джеймс Коми обяви, че е бил отстранен, за да се прекрати разследването за евентуална руска намеса в изборната победа на Тръмп.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Като новия „Уотъргейт” – така американските медии определят разрастващия се скандал между президента на САЩ Доналд Тръмп и уволненият от него директор на ФБР Джеймс Коми.

Вчера пред сената Коми обяви, че е бил отстранен, за да се прекрати разследването за евентуална руска намеса в изборната победа на Тръмп.

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми: Русия несъмнено се е намесила в изборите в САЩ Уволненият директор заяви, че Доналд Тръмп го е оклеветил

Според анализатори всеки опит на американския президент да попречи на ФБР в дадено разследване може да се третира като спъване на правосъдието.

Именно това може да доведе до импийчмънт.

През 70-те години аферата „Уотъргейт” продължава две години преди да се поиска импийчмънт на президента Ричърд Никсън. Процесът днес е бавен и зависи най-вече от желанието на републиканците, които контролират Сената и Камарата на представителите.

Доналд Тръмп нападна ексшефа на ФБРПрезидентът за два дни мълча в "Туитър", след като Джеймс Коми поговори

Администрацията на Доналд Тръмп отрече всички обвинения на Джеймс Коми, а зет му скоро ще застане пред сената, за да свидетелства отново заради връзки с Русия.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре