Два смъртностни инцидента на Западния бряг се случиха по-рано днес. Палестинец, шофиращ такси, се опита да се вреже в израелци, а после да ги нападане с нож на Западния бряг. Той е ликвидиран от полицията, предаде Франс прес.

Снимка: Reuters

Инцидентът се е случил на кръстовище в израелското селище Кфар Адумим. Палестинецът подкарал таксито си срещу израелците, но не успял да ги прегази. Тогава той изскочил от колата и се опитал да ги атакува с нож. Полицията се намесила и открила огън по нападателя, който е починал по-късно от раните си.

По-късно през деня палестинка се опита да намушка израелец на Западния бряг, но беше убита, предаде Франс прес.
Жената опитала да нападне израелеца на кръстовище близо до град Наблуз. Силите на реда реагирали незабавно като открили огън по нападателката.

Снимка: Reuters

В събота вечерта след няколкочасово издирване израелските сили за сигурност задържаха 18-годишен палестинец, който намушка с нож четирима израелци в южния израелски град Кирият Гат.
Двама от ранените са в сериозно състояние. Палестинецът, който ги е нападнал, е работил незаконно в Кирият Гат.

Снимка: Reuters

В последните два месеца подобни нападения срещу израелци и сблъсъци на палестинци с израелски военни и полицаи станаха ежедневие за живеещите в Израел и на Западния бряг.

До сега в тях са загинали 17 израелци и 84 палестинци. От убитите палестинци 52 са нападатели, а останалите са загинали при сблъсъци с израелски военни.