Номинираният от Доналд Тръмп за министър на труда оттегли кандидатурата си
Вероятната причина е, че е станало ясно, че няма необходимата подкрепа
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Андрю Пъздър
Снимка: EPA

Андрю Пъздър, изпълнителен директор на верига за бързо хранене, който бе номиниран от президента Доналд Тръмп за министър на труда, официално оттегли кандидатурата си, предадоха Ройтерс и АФП.

„След внимателно обмисляне и разговори със семейството ми, аз се отказвам от номинацията за министър на труда. Въпреки че няма да служа в правителството, напълно подкрепям президента и високо квалифицирания му екип“, посочва Пъздър в декларация.

Съветник на Доналд Тръмп подаде оставка след скандал заради разговори с руския посланикОттеглянето на Майкъл Флин идва след разкритията на в. „Вашингтон пост” за „частните” му разговори със Сергей Киселяк в края на декември, по време на мандата на Барак Обама

Според Ройтерс той се е отказал от номинацията, защото станало ясно, че няма да получи необходимата подкрепа от републиканците в Сената, за да бъде утвърден за министър – мнозина от 52-мата сенатори републиканци заявили, че няма да гласуват за него, а сенаторите демократи казали, че ще гласуват против кандидатурата му.

Шефът на "Юбър" вече не иска да съветва ТръмпПотребители бойкотират компанията на Травис Каланик заради скандално решение по време на протест

Решението на Пъздър се дължи на разкрития за минали епизоди личния му живот, добавя АФП. Неотдавна той признал, че в продължение на няколко години наемал „на черно“ домашна помощница, но по-късно изплатил със задна дата дължимите данъци.

Освен това след развода му през 1987 г. бившата му съпруга го обвинила в домашно насилие, въпреки че след това оттеглила обвиненията.

Шефът на предизборния щаб на Доналд Тръмп се оттеглиМотиви за напускането му не се посочват
Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре