"Ню Йорк таймс" даде подкрепата си за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън за президент на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мотивът на редакционния състав на вестника е, че Клинтън е много по-квалифицирана от съперника си Доналд Тръмп да се справи с предизвикателствата пред САЩ. Вестникът нарече Клинтън "един от най-упоритите политици на своето поколение" и изтъкна като нейни най-ярки качества интелекта, опита и смелостта й.

Редколегията смята, че би било безсмислено всякакво сравняване на Хилари Клинтън със съперника й Доналд Тръмп от Републиканската партия, защото тя има дневен ред и прагматични идеи, а той не разкрива нищо конкретно за плановете си и само обещава златни години, смята изданието.

"Ню Йорк таймс" хвали работата на Клинтън като държавен секретар и приноса й за връщането на доверието към САЩ: "Г-жа Клинтън показа, че е реалист, който смята, че Америка не може просто да се скрие зад океани и стени, а трябва да се ангажира уверено със света, да защитава интересите си и да остане вярна на ценностите си."

Вестникът смята, че решението й да използва частен сървър за имейли със служебна цел, докато беше държавен секретар, заслужено е поставено на критична проверка в кампанията, но сравнено с реалните предизвикателства пред Америка, "изглежда като въпрос, достоен за ХелпДеск".