Няма следи от пожар или взрив на руския Ту-154
Разследващите не изключват версията за терористичен атентат, но тя не е сред основните
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Руският Ту-154
Снимка: Reuters

По отломките от руския Ту-154, разбил се на 25 декември в Черно море край Сочи, и по телата на загиналите пътници не са открити следи от пожар или експлозия.

Това съобщи днес за ТАСС генерал-лейтенант Сергей Байнетов, началник на службата за сигурност на въздушните полети във военната авиация на Русия, предаде агенцията.

Разследващите не изключват версията за терористичен атентат, но тя не е сред основните.

Откриха част от корпуса на руския Ту-154, който се разби до СочиТе са намерени на дъното на Черно море на дълбочина от 24 метра

След разчитане на данните от първата открита черна кутия комисията стигна до извода, че не е имало експлозия на борда. „Терористичният акт не означава само взрив, може да има и други причини“, например „механично въздействие“, уточни Байнетов.

Руският Ту-154
Снимка: Reuters

Според източници на руски издания следствието ще може окончателно да отхвърли „терористичната версия“, едва след като проучи внимателно данните от експертизите на бордовите черни кутии, телата и отломките, открити след трагедията.

Семействата на загиналите при самолетната катастрофа московчани ще получат по 1 милион рублиПроучват се четири версии за инцидента

Ту-154 на руското министерство на отбраната катастрофира малко след излитане от летището на град Сочи. Загинаха всичките 92-ма души на борда, включително военнослужещи, журналисти, музиканти от хора „Александров“, които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в „Хмеймим“. Отломки, тела и части от тела на жертви бяха намерени след часове на 1500 метра от брега на дълбочина 50 до 70 метра.

Екипажът на разбилия се самолет е бил готов за нощния полет и квалификацията му е отговаряла на поставената задача, заяви още генерал Байнетов.

Руският Ту-154
Снимка: Reuters

Основната фаза от издирвателната операция на местопроизшествието приключи, съобщи руският транспортен министър Максим Соколов. Операцията обаче продължава със силите, които остават в акваторията на Черно море – близо 18 кораба и други апарати, към 50 водолази и личен състав, който да наблюдава бреговата линия. При нужда ще бъдат задействани резервни сили на гражданската авиация, на морското и речното корабоплаване, посочи министърът.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре