Няма данни за пострадали българи при труса в Мексико
Дипломатите ни са в постоянен контакт с местните власти и са на разположение на сънародниците ни при евентуален проблем
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Земетресение в Мексико
Снимка: EPA

Няма данни за пострадали български граждани при силното земетресение в Мексико, съобщиха за bTV от Министерството на външните работи (МВнР).

Дипломатите ни са в постоянен контакт с местните власти и са на разположение на сънародниците ни при евентуален проблем.

Силното земетресение в Мексико взе жертви20 от жертвите са изгубили живота си в Оахака, четирима са загинали при срутвания в южния щат Чиапас, а две бебета са починали в болница в щата Табаско. Жертва има и Гватемала

„Засега няма постъпила информация за пострадали български граждани – каза българският посланик в Мексико Валентин Модев. – Поддържаме постоянен контакт с Центъра за защита на населението. Самите мексиканци малко се затрудняват да кажат точно колко е броят на българските граждани. По нашите данни те са около 1350 души. Посолството има осигурено дежурство. Непосредствено след земетресението на телефоните на посолството има човек, на когото могат да се обадят. Засега няма обаждания от български граждани“.

Цветелина Велева, която преживя труса, сподели, че усещането е доста шокиращо, вие ти се свят, гледаш светкавици, хората изпадат в паника и крещят. „Почти не сме спали. Винаги при такъв трус има реплики, имало е над 100. Бяхме нащрек цяла нощ”, посочи тя.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре