„Нетфликс” може и да не уволни Кевин Спейси
Според източници близки до случая договорът на актьора не го позволява
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111501228.jpg

Ръководството на платформата за онлайн стрийминг услуги „Нетфликс” може и да не може да уволни Кевин Спейси от култовия политически сериал „Къща от Карти”, разкриват анонимни източници на „Бласт”.

Преди време от компанията обявиха, че Кевин Спейси няма да участва в последния сезон на политическата драма заради обвиненията срещу него в сексуален тормоз.

Според близки до случая източници обаче в договора между „Нетфликс” и Кевин Спейси не присъства т.нар. „морална клауза”, въз основа на която той може да уволнен.

От екипа на сериала "Къща от карти" също обвиняват Кевин Спейси в сексуален тормоз Актьорът пускал ръце на помощник-асистент и веднъж го приклещил в караваната си

„Моралната клауза” или т.нар. „клауза на лошото момче/момиче” представлява описание на действия на актьорите, които могат да навредят на продукцията и заради които могат да бъдат незабавно освободени.

Според източници от „Нетфликс” в договора на Спейси е записано, че той може да бъде уволнен от „Къща от карти” само ако не може да изпълнява повече професионалните си задължения.

Махат Кевин Спейси от филм, чиято премиера е на 22 декемвриВсички сцени с него ще бъдат презаснети с Кристофър Плъмър

Ако от компанията решат да продължат сериала без участието на Спейси, но той не бъде уволнен по начин, упоменат в договора му, тогава „Нетфликс” ще трябва да заплати огромни вреди на актьора.

Според други твърдения компанията може да излезе най-чисто от ситуацията като тотално изостави продукцията на „Къща от карти” и не снима нови сезони.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре