Непълнолетни склонявали други младежи към самоубийство в Русия
Руското МВР е разкрило 15 лица, които ръководели т.нар. "групи на смъртта" в социалните мрежи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    0
Смърт
Снимка: iStock

Руското министерство на вътрешните работи е разкрило лидери на т.нар. „групи на смъртта” в интернет, които склонявали други младежи към самоубийство, съобщиха от ведомството.

Част от тези тартори също са непълнолетни.

Във Владимирска област 14-годишен жител на с. Сокол водел кореспонденция с непълнолетни в социалните мрежи, представяйки се за координатор на една от тези групи.

Той поставял задачи на други младежи, които ако не бъдели изпълнени, той прибягвал към заплахи, като точно описвал местоположението на домовете на децата.

В Самарска област осмокласничка започнала кореспонденция с други непълнолетни младежи, като им поставяла задачи, които трябвало да доведат до трагичен финал.

„За изтеклите три месеца служители на полицията в различни райони на Руската федерация са открили около 15 лица, склонявали непълнолетни към самоубийство, включително чрез оказване на психологическо въздействие по интернет и конкретно чрез социалните мрежи”, посочват от вътрешното министерство.

Според руското законодателство непълнолетни лица не могат да носят наказателна отговорност. Разкритите лидери на „групи на смъртта” са поставени на профилактичен отчет в комисиите за работа с непълнолетни.

  • 4
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре