Жена загина, а няколко души бяха ранени при два случая на стрелба в столицата на американския щат Тексас – Остин, които вдигнаха на крак местната полиция.

Трима души - две жени и мъж, са в болница с огнестрелни рани. Четвърти човек също е пострадал, но е отказал лечение.

Полицията обяви, че става дума за два отделни инцидента, които нямат връзка помежду си.

„Когато служителите на реда пристигнали на мястото малко след 2 часа, улицата е била пълна с хора, масово гражданите са и тръгвали от баровете, било е хаос - хора тичат в различни посоки, чуват се изстрели”, обясни Брайън Манли - директор на полицията в Остин.

По думите му полицаите на мястото са свършили страхотна работа, погрижили са се ранените незабавно да получат помощ и да бъдат транспортирани до болница.

„Първият инцидент е станал в 2.17 часа през нощта, а вторият - в 2.24 часа - тогава получихме сигнал за човек, нападнат с оръжие на паркинг на съседната улица. Един гражданин е извадил оръжие и е стрелял срещу друг. Предвид факта, че преди минути сме имали множество изстрели на главната улица и след това вторият сигнал, притеснението ни беше да не би да става въпрос за нападател, който тактически да обикаля центъра в оживения час и да убива цивилни граждани. Към момента знаем, че няма връзка между двата инцидента”, допълни той.

 Полицията призовава очевидци на стрелбата на главната улица да дадат информация, която да помогне в разследването.