Израелски репортер беше неумишлено наръган с нож при изпробване на защитна жилетка срещу нападения с хладно оръжие в компания за производство на защитни средства.

Ейтам Лаховер участва в злополучната проба за Канал 1, която се проведе във връзка с продължаващите нападения с ножове от палестинци срещу евреи.

Във видеото от репортажа се вижда как вицепрезидентът на компанията Янив Монтакьо изважда голям стоманен нож, какъвто използват командоси по цял свят.

Лаховер е силно притеснен като вижда оръжието, но Монтакльо го убеждава, че всичко ще е наред, защото е "сигурен в нашия продукт". "Не се страхувайте – ако нещо стане, тук съм“, допълва вицепрезидентът на компанията.

Монтакльо започва да мушка репортера в гърба, но на третия удар острието прониква през жилетката. 

По-късно Лаховер сподели в Туитър, че не е засегнат сериозно и вече си е вкъщи.

В интервю за Канал 2 след инцидента Монтакьо обясни, че атакувал място от жилетката, където имало по-малко от защитния материал и добави, че при предишен тест жилетката се оказала сигурна.

В последните три месеца нападения с нож срещу израелци и сблъсъци на палестинци с израелски военни и полицаи станаха ежедневие за живеещите в Израел и на Западния бряг. 21 израелци и американци бяха убити, поради което много жители на Обетованата земя търсят защита от куршуми и ножове. Досега бойци на израелските сили за сигурност са убили 132 палестинци, включително 91 извършители на нападения или такива, за които се предполагало, че ще извършат нападение.