Конратерористичният отдел на лондонската полиция (Скотланд ярд) пое разследването на снощното нападение с нож срещу полицаи близо до Бъкингамския дворец, съобщи пресслужбата на Скотланд ярд.

Арестуваният е обвинен в нанасяне на тежки телесни повреди и нападение над полицаи.

Към 20:35 ч. местно време вчера (22:35 ч. наше време) мъжът на възраст между 20 и 30 години спрял колата си близо до полицейски автомобил пред двореца. Полицаите забелязали голям нож в колата му и опитали да го задържат. По време на операцията по ареста му мъжът успял да рани леко двама от тях.

Самият нападател също бил леко ранен и откаран в болница, за да бъде прегледан. После е откаран в полицейски участък и сега е разпитван.

Първо полицията каза, че е прекалено рано, за да прави спекулации по случая и за естеството на инцидента. После обаче тя обяви, че мъжът не е задържан само за нанасяне на телесни вреди на полицаи, но е арестуван в рамките на закона за борба с тероризма.

Инцидентът стана на парадната улица „Мол“, свързваща Бъкингамския дворец – официалната резиденция на британския монарх, с площад „Трафалгар“.

Мястото е притегателен център за туристи, посещаващи британската столица, където през лятото по всяко време има много хора.