Нападение блокира летище „Орли” (ОБЗОР)
Мъж опита да открадне оръжието на военна охранителка, застреляха го
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нападение на летище "Орли"
Снимка: EPA

Един мъж беше убит тази сутрин на парижкото летище „Орли”, след като нападна трима военни охранители. Половин час по-рано нападателят стреля и по френски полицаи, след като е бил спрян за проверка.

Той е 39-годишен французин. Познат е на полицията за серия от престъпления, повечето от които са свързани с въоръжени грабежи. Има данни за радикализация, но няма потвърждение, че е имал намерение да извърши терористичен акт.

Войници застреляха мъж на парижкото летище „Орли“Той сграбчил оръжието на униформен

За разпит са отведени братът и бащата на нападателя.

Какво се случи?

Около 8:30 часа на парижкото летище „Орли” мъж напада група от трима военни охранители, сред които една жена. Опитва се да изземе оръжието й и за кратко я задържа за заложник. Останалите двама военни стрелят и убиват нападателя.

Много бързо полицията прави връзка със стрелба по-рано тази сутрин в Парижкото предградие „Витри сюр Сен”. Трима полицаи са спрели за проверка мъж, който стреля и ранява една от тях. Успява да избяга със собствената си кола. За да прикрие следите, краде друга кола, която по-късно е открита на паркинг на летището. Потвърждава се, че извършителят на двете нападения, е един и същ.

Нападателят от „Орли“ – радикализиран мюсюлманин, известен на властитеТой стои и зад нападение по-рано през деня срещу патрул в северно предградие на Париж

„За няколко минути спецчастите успяха да осигурят голям периметър, в който се намират няколко хиляди души. Точно, какъвто беше сценарият на упражнение преди няколко дни на същото това летище”, обясни министърът на вътрешните работи Брюно льо Ру.

Въпреки създалата се паника на летището, никой освен нападателят не е пострадал.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре