Нападателят от Турку е оставил манифест
Полицията все още го проучва и не дава информация за съдържанието му
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нападателят от Турку
Нападателят от Турку беше разпитван от болничната стая, тъй като при ареста му беше прострелян Снимка: Reuters

Мароканецът, който на 18 август, намушка до смърт с нож две жени във финландския град Турку и рани още осем души, е написал преди атаката манифест, който е разпространил сред няколко души, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на представител на местната полиция.

Нападателят от Турку остава под стража по подозрения в убийство по терористични подбудиТой чу решението на съда чрез видеоконферентна връзка от медицинското заведение

Засега властите проучват манифеста и не разкриват подробности за съдържанието му. Не става ясно дали в него нападателят е споменал някоя терористична група, като например „Ислямска държава“ (ИДИЛ).

По-рано финландски медии съобщиха, че задържаният мароканец се е интересувал как може да се присъедини към ИДИЛ, припомня ТАСС. Той призна вината си за нападението, но отказа да е действал по терористични подбуди.

Нападателят от Турку бил самотен и депресивенСпоред местния в. „Турун саномат“ той се казва Абдул Рахман, пристигнал в страната през 2016 г.

Същевременно правоохранителните органи на Мароко задържаха още двама души, заподозрени в съпричастност към атентатите в Каталуния.

По данни на министъра на вътрешните работи на Испания Хуан Игнасио Соидо един от задържаните е продавач на пропан-бутан, който „се предполага, че е доставил газовите бутилки, намерени в град Алканар“.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре