Нападателят от Лас Вегас превърнал стаята си в крепост (СНИМКИ)
12 от пушките в луксозната стая на Падок в хотела „Мандалей бей” са били модифицирани, за да може да изстрелват стотици куршуми в минута
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111468003.jpg
Снимка: Twitter/@MikeTokes

На смайващи снимки от хотелската стая на нападателя от Лас Вегас се виждат пръснати навсякъде гилзи и оръжия, някои от тях монтирани на триножници. Снимките бяха споделени първо в „Туитър”.

Оказа се, че нападателят е поставил камера в стаята си и най-малко още една извън нея. „Предполагам, че е гледал дали идват да го арестуват”, обяснява  шерифът Джо Ломбардо, цитиран от британския в. „Телеграф”.

2111467999.jpg
Снимка: Twitter/@Mike Tokes

Властите се надяват, че приятелката на атентатора Мерилу Данли, която се върна в САЩ, ще може да разкрие подробности за психическото му състояние и мотивите му. По последна информация, тя не е била в Щатите от края на септември, а преди атаката Падък й изпратил 100 000 долара.

По всичко личи, че за разлика от други нападатели, Падок не е оставил обяснение за мотивите си, но е знаел какво и как иска да направи и изглежда не е имал план за бягство, отбелязва Клинт ван Зандт от отдела за профилиране на ФБР, цитиран от в. „Телеграф”.

Атаката в Лас Вегас е била внимателно планиранаСледователите все още се опитват да установят мотива на Стивън Падок

Камерите, 23-те огнестрелни оръжия, стотиците патрони и друга техника, открити в хотелската стая на нападателя, показват, че той е имал добре обмислен план как да причини максимален брой жертви, като в същото време държи полицията на разстояние, пише в. „Ню Йорк таймс”.

Мандалай
Стая, подобна на използваната от Стивън Падок Снимка: Mandalaybay.com

12 от пушките в луксозната стая на Падок в хотела „Мандалей бей” са били модифицирани, за да може да изстрелват стотици куршуми в минута. Устройствата за модифицирането им са евтини и законни в САЩ, макар че напълно автоматичните оръжия по принцип не са.

Общо 58 души загинаха при стрелбата, припомня американското издание. 59-ата жертва е самият извършител, а над 500 души бяха ранени.

24 часа по-късно: Въпроси без отговор след трагедията в Лас ВегасСтивън Падок е имал и материали за бомба

Заместник-шерифът Кевин Макмахил от полицията на Лас Вегас съобщи, че Падок е стрелял по посетителите на концерта в продължение на концерта между 9 и 11 минути.

42% от оръжието, притежавано от частни лица по цял свят, е в ръцете на американски граждани, припомня „Ю Ес Ей тудей”, коментирайки започващия общонационален дебат в САЩ за контрола над оръжията.

Общо хората по света притежават 650 млн. огнестрелни оръжия. 273 млн. от тях са в Америка, където живее само 4,4% от населението на планетата, т.е. 326 млн. души, отбелязва изданието.

Правозащитната организация „Хюман райтс уоч” призова Конгреса на САЩ да приеме незабавно мерки за затягане на контрола над оръжията.

Властите в САЩ търсят мотива на стрелеца, който уби 59 души Полицията откри в дома на нападателя Стивън Падок оръжия, експлозиви и хиляди патрони

Използвани са материали на БТА, в. "Телеграф", в. "Ню Йорк таймс"
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре