Нападателят на полицая в Париж е бил алжирски студент
В момента на удара мъжът крещял „Това е за Сирия”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Нотр дам
Снимка: Reuters

Мъжът, който нападна по-рано днес полицай с чук в Париж, се е представял като студент от Алжир със статут на постоянно пребиваващ, съобщават френските медии. Властите са намерили в него документ, чиято автентичност проверяват. Освен чука, в простреляния са открити два кухненски ножа, съобщиха от разследването.

В момента на удара, мъжът крещял „Това е за Сирия”. Той е бил сам, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Жерар Коломб, който уточни, че тепърва предстои да бъде идентифициран напълно.

При разпита в болницата нападателят е заявил, че е "войник на халифата", съобщава френското издание "Фигаро". 

Според документите, намерени в него, той е роден през януари 1977 г. в Кабилия, Алжир, посочва френското издание, като се позовава на свои източници.

 

нападение в париж
Снимка: Reuters

По информация на френската телевизия TF1 полицията претърсва жилището на простреляния.

По-рано днес въоръжен с чук нападна полицейски патрул близо до катедралата „Нотр Дам”. Колега на ранения простреля нападателя в гърдите.

Мъж нападна полицай до парижката катедрала "Нотр Дам" (ВИДЕО И СНИМКИ)Той е бил прострелян

Служителят на реда е леко ранен и откаран в болница.

нападение в париж
Снимка: Reuters

900 души останаха затворени в катедралата, докато бъдат проверени от полицаите, които търсеха евентуален съучастник на агресора.

Кметът на Париж Ан Идалго благодари на всички посетители за проявеното търпение и спокойствието, с което са реагирали на ситуацията.

Районът беше отцепен, антитерористичните служби се заеха с разследването.

Правителството на Франция изрази в "Туитър" своята благодарност към полицаите, като написа: "Респект към служителите на реда, които ни пазят, рискувайки живота си".

Катедралата „Нотр Дам” се намира в сърцето на туристически Париж, точно срещу полицейското управление. Тя е един от най-посещаваните културни паметници в Европа с над 13 млн. посетители годишно.

Припомняме ви, че през септември 2016 г. полицията залови три жени, свързани с планиран атентат, и предотврати нападения на ключово място в Париж, именно до катедралата "Нотр Дам".

Френските спецчасти са осуетили атентат срещу парижката катедрала "Нотр Дам"По-рано бяха задържани три жени, които са били отговорни за организацията

Причината за полицейската спецакция стана автомобил, който беше открит в близост до парижката катедрала пълен с газови бутилки.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре