Вече официално е потвърдено, че отломката от крило, намерена на остров Реюнион, е на "Боинг 777" - същия модел като самолета на Малайзийските авиолинии, който изчезна миналата година. Tова съобщи министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай, цитиран от световните агенции.

Лиоу каза, че френските власти, компанията производител "Боинг", американската служба за безопасност на транспорта и малайзийски екип от представители на управлението за гражданска авиация, Малайзийските авиолинии и инспектори, разследващи случая с изчезналия самолет, са потвърдили, че отломката е част от крило на "Боинг 777".

Междувременно официален малайзийски представител съобщи, че новите "метални отломки", намерени от случаен минувач на морския бряг на остров Реюнион, в действителност са от домакинска стълба, а не както се предполагаше - отломки от изчезналия малайзийски самолет, предаде Асошиейтед прес.

По-рано се смяташе, че те може да са част от врата на самолет.

Малайзийското транспортно министерство обяви, че иска да разшири търсенето за още останки около Реюнион.

Малайзия ще поиска от районите около острова да сигнализират, ако намерят отломки, които биха могли да са от изчезналия самолет на полет MH370.