Месец след терористичния акт на „Манчестър Арена”, в който загинаха 22-ма души, семейството на най-младата жертва – Сафи Русос отдават почит към паметта й. Бащата на Сафи – Андрю , сестра й – Ашли и брат й Ксандър отбелязват рождения ден на момиченцето, което днес щеше да стане на 9 години. Близките й разказва спомените си за Сафи, станала най-младата от жертвите на взрива в Манчестър на 22 май тази година.  

„Не можехме да излезем със Сафи, без да се забавляваме. Нейната мечта беше да бъде известна. Това беше всичко за нея. За Коледа й подарихме билетите за концерта на Ариана Гранде. Броеше дните, секундите дори”, разказва бащата на момиченцето.

„Тя беше луда по Ариана Гранде. Виждахме колко е щастлива. Очевидно, трябваше да отида с нея. Тя не спираше да ми казва: Хайде, Ашли, обеща ми, стани и потанцувай!”. Затова потанцувахме малко, Сафи беше толкова щастлива”, споделя сестра й Ашли.

Ашли е присъствала заедно с нея на концерта и е изживяла ужаса на взрива: „В момента, в който взривът утихна, аз… просто знаех. Не знаех как, но някак знаех какво се е случило.”

„Седяхме за няколко минути и не чувахме нищо, само ужас. Крещяха хора, деца, плачеха. И когато се обърнах, видях Ашли. Ранена”, разказва Андрю за преживяванията си, докато чака дъщерите си и съпругата си.

Заради тежките наранявания Лиса – майката на Сафи, е била поставена в изкуствена кома и е претърпяла множество операции. Тя все още е в болница заради раните. Когато се е събудила, е знаела, че дъщеря й е станала жертва на експлозията.

"Майка й ме погледна и ме попита: Сафи я няма вече, нали? Погледна ме и каза: Няма я, нали? Аз казах просто „Да. Няма я”. Лиса е в болница все още. И се бори. Наистина се бори. Има толкова много наранявания по цялото си тяло. Като войник е”, споделя Андрю Русос.

11-годишният брат на Сафи разказва, че се справя трудно със загубата.  

Въпреки мъката си, семейство Русос решава да отбележи рождения ден на Сафи заради жизнерадостния дух и мечтите на момиченцето.  

 „Не искахме рожденият й ден просто да минава. Тя обичаше това. Исках просто да отпразнуваме празника й чрез това. Изгубихме всичко, което имахе. Животът ни никога няма да е същия.” , разказва Андрю Русос.

Андрю Русос се е срещнал с Ариана Гранде преди благотворителния концерт в чест на жертвите от атентата на 22 май, за да й каже колко много е означала тя за Сафи.