„Украинци, ако ме искате като президент, ще стана президент”, каза Надя Савченко по време на първата си пресконференция след размяната й срещу двама осъдени руски военни.

Савченко беше разменена в сряда срещу двама руснаци, обвинени от Киев, че са шпиони на руското военно разузнаване. При връщането си в Украйна тя беше посрещната като героиня.
Савченко беше заловена от сепаратистите през юни 2014 г., докато действаше като артилерийски наблюдател на доброволчески батальон в Източна Украйна

Тя допълни, че най-много би желала да се върне на работата си като военен пилот, но би започнала политическа кариера, ако това ще помогне на Украйна да се справи със сепаратистката война на изток.

Савченко отхвърли отправените към нея съвети да напусне партията на Юлия Тимошенко заради репутацията й, че е свързана с украинските олигарски. Тя допълни, че няма търпение да започне работа в парламента следващата седмица – тя беше избрана за депутат от листата на партията на Тимошенко докато беше в руски затвор.