Надежда Нейнски: Втората българка, за която се смяташе, че е пострадала в Истанбул, пътува към България
Другото момиче, което беше ранено по време на атаката, все още е в болница
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Надежда Нейнски
Снимка: bTV

„Втората българка, за която се смяташе, че е пострадала в Истанбул, е невредима и вече пътува към България”, заяви за bTV посланикът на България в Турция Надежда Нейнски. По думите й роднина на момичето се е обадил в консулството, за да съобщи, че тя е добре.

Другото момиче, което беше ранено по време на атаката, все още е в болница. По-късно днес Нейнски ще посети лечебното заведение, за да разбере състоянието й.

Стрелба в нощен клуб в Истанбул, най-малко 35 жертвиПовече от 40 души са ранени

„С нея е имало още една наша сънародничка, и двете живеят в Норвегия и са близки приятелки. Дошли са в Истанбул, за да карат тук Нова година”, поясни Нейнски.

Посланикът ни заяви, че се работи по множество версии за атентата. „Терористът все още не е заловен, но властите съобщиха, че той не е бил облечен с костюм на Дядо Коледа”, поясни Нейнски. По думите й от американското посолство са опровергали информацията, че е имало предупреждение от тях за възможен атентат в новогодишната нощ.

Българка е пострадала при атентата в ИстанбулТя е оперирана и е в стабилно състояние, съобщи външният ни министър Даниел Митов

„Това, което разбрах от медиите е, че на 31 декември в Истанбул са заловени още осем души с експлозиви”, каза Нейнски, но подчерта, че тази информация не е потвърдена.

„Нашите сънародници трябва да изчакат обстановката да се успокои”, предупреди Нейнски.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре