Турция е в шок, такъв атентат е незапомнен по числеността на жертвите и засегнатите. Това каза българският посланик в Турция Надежда Нейнски в специално включване в предаването „120 минути” по bTV.

„Трудно е да се направи цялостна преценка на ситуацията”, допълни още тя. По думите й напрежението е много голямо и поради тази причина е взето решение да не се дава много информация.

По последни и официални данни от властите в Анкара при атентата вчера убитите са 128. Твърди се, че един от двамата атентатори е жена. Този атентат идва в много напрегнат момент за страната – в навечерието на избори и руски удари срещу „Ислямска държава” от една страна и турски удари срещу кюрдите от друга.

 „Ние разговаряхме с представители на българските изселници, те потвърдиха информацията, че няма данни за пострадали българи”, допълни още българският посланик. „Ситуацията е такава в момента, че никой не може да се чувства сигурен”, допълни още тя.

„Много е трудно да се направи прогноза за пътуване в страната”, каза Нейнски. По думите й вътрешната и външната обстановка създават допълнителни рискове.

„Лидерите призовават към единство срещу тероризма, независимо че от опозицията се чуват остри гласове срещу правителството”, каза още Надежда Нейнски. „Тероризма няма религия, добро и лошо лице. Това е най-страшното зло на човечеството”, каза още българският посланик.