Над 500 са жертвите в Алепо от началото на офанзивата срещу бунтовниците досега. Върховният комисар на ООН за правата на човека, нарече случващото се в града престъпление с исторически мащаб.

Според комисията на ООН за разследване на военнопрестъпленията в Сирия отговорни са и двете враждуващи страни, но по-голяма вина за жертвите има армията на режима.

„Въоръжената опозиция продължава да обстрелва в минохвъргачки западните квартали на града, но безразборните въздушни удари в източната част на правителствената армия и нейните съюзници за причина за огромната част от цивилните жертви”, посочи Зеид Раад ал-Хюсейн, върховен комисар на ООН за правата на човека.

Русия обвини опозицията, че възпрепятства хуманитарната евакуация от града и отново обвини Запада, че скрито подкрепя водещата  бунтовническа сила в Алепо.

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че възникват подозрения за съзнателна линия за запазване на Джебхат ан-Нусра, като на най-боеспособна сила, която някой може да поиска да използва за силово сваляне на режима в Дамаск. 

Църкви от цял свят започват да се присъединяват към инициативата на Хелзинки камбаните да бият всеки ден в памет на жертвите в Алепо.