Най-малко 26 души загинаха при пореден атентат в Кабул.  Атентатор самоубиец се взриви край джамия в населен с шиити квартал на афганистанската столица.

18 души са ранени при експлозията, съобщи говорител на вътрешното министерство. В момента на атаката в храма имало стотици хора, събрали се за празника Навруз, който отбелязва началото на Персийската нова година.

Все още никой не е поел отговорност за нападението.

Насрат Рахими, заместник-говорител на министерството на вътрешните работи, каза, че атентаторът се е самовзривил близо до светилището Карт-е Сахи, което и преди е ставало мишена на нападения. 

Поредната експлозия в Кабул подчертава заплахата за града от въоръжени атаки въпреки обещанията на правителството да затегне мерките за сигурност след атака през януари, при която бяха убити около 100 човека, отбелязва Ройтерс. Поредица взривове станаха край шиитски обекти.

Невруз, древен персийски празник за началото на пролетта, е празнуван масово в Афганистан. Някои радикални мюсюлмани обаче са против, като казват, че празникът не е ислямски, отбелязва Ройтерс.