Джон Кери: В Лозана е постигнат консенсус, който може да доведе до спиране на огъня в Сирия
Разбрахме се да продължим контактите през следващите дни, като вземем предвид някои договорености, заяви руският външен министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    1
Джон Кери
Снимка: БГНЕС

На преговорите в Лозана е бил постигнат добър консенсус, който може да доведе до спиране на огъня в Сирия. Това заяви пред репортери американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от Ройтерс.

Той посочи, че по време на разговорите е имало някои трудни и напрегнати моменти и че следващият контакт между страните в преговорите ще бъде в понеделник, като тогава ще бъдат обсъдени бъдещи стъпки.

Кери каза, че преговарящите страни "е възможно да съумеят да изградят малко по-различен подход" след днешната среща.

"Има няколко идеи, които обсъдихме в този кръг, съставен от страни, които са достатъчно влиятелни, за да въздействат на ситуацията. Разбрахме се да продължим контактите през следващите дни, като вземем предвид някои договорености, които могат да помогнат за уреждането" на сирийския конфликт, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Две международни срещи търсят решение на кризата в СирияТе ще се проведат в събота и неделя в Лозана и в Лондон

Разговорите продължиха около четири часа и половина.

Срещата бе на ниво външни министри с участието на Русия, САЩ, Катар, Турция, Саудитска Арабия, Иран, Египет, Ирак и Йордания, както и на пратеника на ООН за Сирия. Тя имаше за цел да намери начин за възстановяването на примирието в Сирия.

  • 4
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре