МВнР: Няма българи, работили като „бели роби” в Корнуол
Информацията е дошла от полицейската служба на Девън и Корнуол и Службата за контрол на трудовото посредничество и трудовата експлоатация
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111559891.jpg

„Няма български граждани нито сред имигрантите, работили като „бели роби”, нито сред работодателите във фермата в Корнуол”, съобщи българското Министерство на външните работи след запитване на българското посолство в Лондон.

Информацията е дошла от полицейската служба на Девън и Корнуол и Службата за контрол на трудовото посредничество и трудовата експлоатация.

По-рано през деня от местната полиция съобщиха за bTV, че има български граждани сред освободените 200 работници.

Полицията в Корнуол: Сред работниците роби има такива с българско гражданствоОт фермата отричат тази информация

Разследването започна след като 14 работници от фермата в района на Корнуол подават сигнал, че работят и живеят при изключително тежки условия. Работниците са от Литва и Румъния.

Работниците са настанени в приемен център. Останалите са във фермата и не искат да я напуснат.

Агенцията по заетостта е един от посредниците, чрез които хората могат да заминат легално да работят зад граница. Обявите и работодателите са проверени, а ако възникне проблем агенцията се намесва.

Заради робски труд: Британската полиция освободи 200 имигранти, сред тях има и българиУсловията, в които живеели, били ужасяващи, съобщават британските медии

Има и фирми, които извършват посредническа услуга. За да са легални трябва да присъстват в списък, който всеки може да погледне на сайта на агенцията по заетостта.

Посредническите услуги са безплатни за търсещите работа.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре