Москва за състоянието на Сергей Скрипал: Британските обвинения са безпочвени
Лондон пък заплаши, че ако бъде установена руска намеса, това може да доведе до нови санкции
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 11
    6
Сергей Скрипал
Снимка: EPA

Руското министерство на външните работи отхвърли като „безпочвени” твърденията на Великобритания, че Москва може да е замесена в мистериозното заболяване на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му.

Полицията се опитва да установи на какво е бил изложен Сергей Скрипал66-годишният мъж и 33-годишна жена бяха открити в безсъзнание в търговски център в Солсбъри в неделя. Двамата бяха приети в болница в критично състояние

Говорителката на дипломатическото ведомство Мария Захарова каза, че Лондон първо трябва да разследва случая, преди да обвинява Русия.

Захарова изрази увереност, че британските власти няма да скриват факти и ще оповестяват публично информацията за хода на разследването.

Великобритания ще отговори подобаващо, ако се докаже, че Русия е замесена в шпионския скандал на Острова. Това може да включва и нови санкции срещу Москва, заяви британският външен министър Борис Джонсън.

Жената, пострадала заедно със Сергей Скрипал, е дъщеря муСъпругата, синът и по-големият брат на бившия шпионин са починали през последните две години. Полицията издирва двойка, записана от охранителни камери как преминава близо до мястото, където са намерени двамата пострадали

„Не соча с пръст, а казвам на правителствата по света, че опит да се отнеме невинен живот на британска територия няма да остане ненаказан”, заяви Джонсън.

Мистериозното заболяване на Скрипал и дъщеря му ще бъде разследвано от британската служба за борба с тероризма.

Юлия Скрипал
Юлия Скрипал Снимка: Фейсбук

Бившият шпионин вярвал, че руските специални служби могат да дойдат за него по всяко време, разказаха негови роднини.

Съпругата, синът и по-големият му брат са починали през последните две години, някои при загадъчни обстоятелства. Дъщеря му, която живее в Москва, редовно го посещавала.

Вижте още във видеото:

  • 11
    6
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре