Москва отрече да е свързана със случилото се с бившия руски разузнавач в Солсбъри
В съобщението са изложени и изискванията на Русия за провеждане на съвместно разследване
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    7
Руско посолство в Лондон
Снимка: Reuters

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на искането на британското министерство на външните работи, в която заявява, че Русия не е свързана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе отровен бившият полковник от Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ТАСС. Агенцията цитира съобщение на руската дипломатическа мисия в „Туитър”.

В него се казва, че в изпратената днес нота посолството е потвърдило, че Русия не е свързана с инцидента в Солсбъри, и е изложило споменатите вече изисквания за провеждане на съвместно разследване.

Руското посолство в Лондон заяви в „Туитър”, че Москва няма да отговори на британския ултиматум, ако не получи проби от нервнопаралитичното вещество, използвано при нападението срещу Скрипал, съобщи Асошиейтед прес, също цитирайки „Туитър”.

Сергей Лавров: Ще отговорим на Лондон, но ако ни даде проба от веществотоВчера Тереза Мей обяви, че Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени с бойното вещество „Новичок”, произвеждано в Русия и даде един ден срок на Москва да даде обяснения

Британският премиер Тереза Мей даде на Москва срок до полунощ да обясни как химическо вещество, руско производство, се е озовало и е било използвано в английски град. В противен случай Лондон заплаши да предприеме ответни мерки.

Тереза Мей: Сергей Скрипал е атакуван с „Новичок”, прави се в РусияИма само две обяснения за присъствието на това бойното отровно вещество – че е било използвано пряко от руската държава или че Русия губи контрол над запасите си от него
  • 6
    7
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре