Москва няма да се вслуша в призивите на САЩ да освободи арестуваните протестиращи
Действия са предприети срещу онези, които са нарушили закона, каза Дмитрий Песков
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 5
    3
Москва, опозиция, арести
Снимка: БГНЕС

Руските власти няма да се вслушат в призивите на САЩ за освобождаване на протестиращите срещу правителството, които бях задържани по време на демонстрации, организирани от опозиционния лидер Алексей Навални.

„Не приемаме въпросът да се поставя по този начин. Това не са призиви, в които бихме се вслушали”, категоричен беше говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на пресконференция.

САЩ осъдиха действията на Русия срещу протестиращите срещу корупцията и призоваха Москва да освободи мирните демонстранти, задържани от полицията.

Навални отново беше арестуван преди митинг на опозицията в МоскваТой публикувал в интернет призиви за преместване на „мероприятие на опозицията” от разрешеното място на бул. „Сахаров” на неразрешено място

Песков посочи, че властите не са предприемали действия срещу протестиращи, които са съгласували действията си предварително.

„Що се отнася до онези, които участваха в провокативни действия, нарушавайки закона, в този случай властите предприеха действия срещу тях в пълно съответствие с нашето законодателство”, обясни Песков.

Той допълни, че Москва се отнася негативно към намерението на Сената на САЩ да разшири санкциите срещу Русия.

  • 5
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре