Петнайсетгодишен младеж застреля преподавателка в естонско училище, съобщават местни медии.

Учителката по немски език Ене Сарап е била застреляна по време на час пред очите на останалите няколко ученика. Мотивите за убийството са неизвестни за момента.

Кървавият инцидент е станал в училище в град Вилянзи. Стрелецът е ученик в 9-ти клас в същото училище. Той е задържан. Въпреки, че според думите на директора Аво Пало, момчето е било с добро поведение и не е създавал проблеми в училище, местни медии посочват, че профилът му във Facebook създавал съвсем друго впечатление.

Там той пускал снимки на оръжия и материали с военна тематика. През април оставил там следния запис: "Don`t judge me cause I`m quiet. No one plans a murder out loud" (Не съдете за мен по това, че съм тих. Никой не крещи, когато планира убийство).

Първоначалните сведения са, че стрелбата е извършена с пистолет, но не се знае откъде той се е сдобил с него. Никой не може да си обясни и защо той е застрелял 56-годишната учителка, която е била обявена през 2007 г. за най-добър педагог в града.

Момчето е било задържано от директора и един от служителите в училището. Когато те чули стрелбата и влeзли в стаята, то седяло на чина си, а оръжието лежало пред него.

На пресконференция на полицията бе казано, че с пистолета е стреляно няколко пъти, но не се изяснява колко точно. Премиерът на Естония Таави Рийвас изрази съболезнования на близките на убитата учителка и на нейните колеги.