Мъж от американския щат Ню Джърси е признал пред властите, че създал измислен женски персонаж онлайн и след това съобщил, че момичето е било отвлечено в България. Грубата шега никак не се харесала на федералните агенти, коментира Си Ен Ен.

18-годишният Андрей Михайлевски от Ню Джърси е арестуван във вторник. Срещу него са повдигнати обвинения в предоставянето на невярна информация на американски федерални служители.

Михайлевски е обвинен, че е създал фиктивен онлайн персонаж на име Кейт Бриана Фултън и след това е инициирал едногодишна връзка между Кейт и един от своите съученици от гимназията.

През юли той се е свързал с американско посолство в Източна Европа, за да съобщи, че Кейт е била отвлечена в България и че за нея е поискан откуп от 50 000 долара. Онлайн приятелят на Кейт, който не е бил наясно с шегата, се е обадил в България. Той е имал съобщения от профила на Кейт в „Туитър”, едното от които гласяло „Някой да ми помогне”.

Това е било достатъчно българските власти да започнат претърсване на хотелите в български град. Но в България така и не бе открита отвлечената Кейт – защото всъщност Кейт не съществува. Властите са проследили следите на момичето, които са ги отвели до Михайлевски, който признал, че историята е просто шега.