Първата дама на САЩ Мишел Обама се присъедини за първи път в предизборен митинг към кандидатката на демократите за президент Хилари Клинтън, съобщават информационните агенции.

Мишел Обама се включи активно в последните дни от предизборната кампания и се появи с Хилари Клинтън в критичния щат Северна Каролина. И двете жени призоваха хората да гласуват, като Мишел Обама припомни, че нейният съпруг спечели с малка преднина в Северна Каролина през 2008 г. и нямаше да бъде президент, ако бе загубил този щат.

"Хилари си свърши работата, сега ние трябва да свършим нашата и да я изберем за президент на Съединените щати", каза Мишел Обама.  

Северна Каролина е един от щатите, в които вече започна предварително гласуване за президентските избори на 8 ноември.

Мишел Обама призова присъстващите да отидат и да гласуват. "Гласувайте точно сега. Тръгнете си оттук и гласувайте. Не позволявайте някой да отнеме това право от вас", призова първата дама.
Мишел Обама, която подобно на Хилари Клинтън отгледа децата си в Белия дом, каза, че Клинтън е по-добър пример за децата от Тръмп, чиято "реторика" за жените и момичетата е накарала младите жени да се почувстват унижени.

"Искаше ми се да не трябва да казвам това, но наистина достойнството и уважението към жените и момичетата също са заложени на тези избори", каза Клинтън пред множество от 11 000 души.
Хилари Клинтън похвали Мишел Обама за подкрепата й за образованието на момичета по света и за насърчаването на по-доброто хранене на децата.

Клинтън също така обеща, ако бъде избрана за президент, да се грижи за зеленчуковата градина на сегашната стопанка на Белия дом, допълва ТАСС, цитирана от БТА. Тя похвали Мишел Обама, наричайки я "изключителна първа дама, която накара всички нас да се гордеем".

"Гласувайте за моето момиче", призова в края на митинга Мишел Обама, макар да е на 52 години, докато Хилари Клинтън навърши в сряда 69. Двете се прегърнаха и напуснаха сцената.