Британският опозиционен лидер на лейбъристите Ед Милибанд обвини настоящия консервативен премиер Дейвид Камерън, в "дребнав изолационизъм" по време на предизборна реч.

Според Милибанд министър-председателят се е "отдръпнал от света" и рискува националните интереси като обещава референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз.

"Дейвид Камерън беше начело по време на най-голямата загуба на влияние за нашата страна в историята", каза лидерът на лейбъристите по време на събитие, организирано от аналитичния център "Чатъм хаус". "Време е да отхвърлим дребнавия изолационизъм, с който се характеризира това правителство", каза още той.

Милибанд определи отсъствието на Камерън от мирните преговори за кризата в Украйна между германските, украинските, руските и френски лидери като "символ на британската изолация и едва доловимо влияние".

В същото време опозиционният лидер критикува премиера и за неговата политика спрямо Либия, която според него отчасти е довела и до настоящата емигрантска криза, при която ежедневно загиват хора.