Мигрантският указ на Доналд Тръмп беше спрян и на втора инстанция
Ще се видим в съда. Сигурността на нацията ни е поставена на карта, написа той в „Туитър“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    4
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изгуби още една битка. Апелативният съд в Сан Франциско подкрепи решението на Федералния съд в Сиатъл, което временно спря изпълнението на указа за имиграцията.

Окончателният изход на делото вероятно ще бъде определен от Върховния съд.

Съд в Сиатъл спря имиграционния указ на Доналд Тръмп за цялата територия на САЩБелият дом обяви, че ще обжалва

Указът на Тръмп от 27 януари забрани за 90 дни граждани на Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен да влизат в САЩ и спря за 120 дни приемането на бежанци, а за сирийски бежанци забраната е безсрочна.

Правосъдното министерство на САЩ защити забраната на Доналд ТръмпСпоред ведомството текстът е „законно упражняване на власт от страна на държавния глава", а не забрана за мюсюлманите

Според Апелативния съд правителството не е представило каквито и да било доказателства, които да оправдават забраната от гледна точка на националната сигурност, нито доказателство, че всеки чужденец от седемте страни е извършил терористична атака в САЩ.

Тръмп: Ако САЩ бъдат нападнати от терористи сега, виновен ще е съдията, отменил указа за миграцията Администрацията на държавния глава заяви, че ще извоюва „всяко правно средство”, за да поднови отново заповедта

Белият дом заяви, че няма непосредствен коментар.

Президентът обаче коментира в „Туитър“: „Ще се видим в съда. Сигурността на нацията ни е поставена на карта“, написа той.

  • 4
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре