Мехмед Юмер: Турция е уравнение с много неизвестни
Според политическия анализатор Боян Чуков поведението на турския президент в последните няколко месеца има за цел да увеличи поддръжниците за референдума
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 7
    0
2111337946.jpg
Снимка: Ладислав Цветков

„Турция е уравнение с много неизвестни”, смята бивш главен редактор на в. „Заман” Мехмед Юмер. „Ако Реджеп Ердоган не беше сигурен, едва ли щеше да отиде на референдум”, смята той.

Според политическия анализатор Боян Чуков поведението на турския президент в последните няколко месеца има за цел да увеличи поддръжниците за референдума. „Допреди 2-3 месеца, повечето хора даваха превес на „не”. Последните 2 месеца отговорът е по-скоро да”, поясни Чуков.

„Ердоган иска да покаже, че той сега има абсолютна власт, че повечето от турците желаят промените в конституцията. Целта е да въвлекат повече хора и по този начин той да се застрахова спрямо атаки”, смята Юмер.

САЩ нанесоха въздушен удар по Сирия (СНИМКИ и ВИДЕО)Атаката е в отговор на химическото нападение, убило много цивилни в сирийската провинция във вторник

Атаката на САЩ в Сирия

„Няма нищо неочаквано между двата основни актьора на сирийска територия”, заяви Боян Чуков по повод въздушната атака на Съединените щати в Сирия.

Съединените американски щати нанесоха тази сутрин въздушен удар по Сирия, предадоха световните агенции. Целта е летището, откъдето се предполагаше, че сирийската армия е предприела химическата атака в провинцията във вторник.

„Тръмп е принуден да опровергае обвиненията срещу него, че е човек на Кремъл. Когато стана президент основните заплахи за страната бяха „Ислямска държава”, Китай и някъде накрая Русия”, добави Чуков и каза, че в момента Руската федерация е на първо място.

  • 7
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре