Мъж от Великобритания загина от токов удар, докато използвал айфона си във ваната. Затова съдебният следовател по случая настоява технологичната компания „Епъл” да продава зарядните устройства с предупреждение, че може да доведат до смърт, пише британският вестник "Телеграф"

Трагичният инцидент се е случил още на 11 декември. 32-годишният Ричард Бул се приготвял за семейна коледна вечеря и докато си взимал вана, решил да използва телефона си. Устройството обаче било включено да се зарежда. За нещастие Ричард го изпуснал във водата и загинал на място.Мъжът  бил намерен от съпругата си с множество тежки изгаряния.

Полицаите, които отишли на мястото на инцидента, установили, че той е използвал разклонител от коридора на дома си до банята, за да може да използва телефона, докато е във ваната. Според таблоида „Сън” Ричард дори поставил разклонителя върху гърдите си.

„Телефоните изглеждат безопасни, но могат да бъдат точно толкова страшни, колкото и сешоар в банята. Трябва да има предупреждения”, коментира следователят д-р Шон Къмингс. Той възнамерява да напише доклад за опасността, която крие използването на мобилни устройства, и да го изпрати до производителите.

Ако телефонът не е бил включен да се зарежда, нямало да се стигне до трагедията, обясняват специалисти по безопасността на продуктите.

Към момента от „Епъл” не са коментирали случая.