Неизвестен мъж взе заложници в клон на "Ситибанк" в центъра на Москва и заплашва да взриви бомба, предаде ТАСС. Той е на видима възраст между 55 и 60 години. На врата му е окачена кутия, омотана с жълто тиксо, от която излизат жици.

Мъжът се представя за предприемач от Подмосковието, който произвеждал медицински артикули, но неотдавна фалирал. Иска да се създаде "институция за банкрутирали физически лица".

Според полицията нападателят е роденият през 1961 г. Арам Петросян.

В нападнатия банков клон е влязъл преговарящ. На мястото на инцидента са пристигнали полицаи, отряд на специалните части на вътрешното министерство, служители на Федералната служба за сигурност, както и служители на сапьорския отдел на вътрешното министерство.

Отцепен е район с радиус 200 метра около банката.

Нападателят е пуснал три жени. Смята се, че в банката са останали трима служители и един посетител.

Нападателят уверява, че действията му не са насочени срещу банката и сам е поискал да преговаря с полицията. Преговорите води лично началникът на столичната полиция Анатолий Якунин.

Банкови служители, които са успели да напуснат сградата, казват, че мъжът цял ден е седял на пейка близо до сградата и се е поинтересувал кой е управител на този банков клон.