Около 300 мигранти, настанени в хангарите на старото Берлинско летище „Темпелхоф”, участваха в масов бой в неделя следобед. Разпрата е станала около 14 часа местно време при раздаването на храна за обяд.  

Няколко мигранти са се предредили и това е довело до скандал. Раздаването на храната е спряло за половин час, след това е продължило, но напрежението още повече се е покачило. 

В сбиването мигрантите са използвани ножове и метални щанги. Трима са тежко ранени. Пострадали са двама от охранителите на центъра.  120 полицаи бяха изпратени, за да овладеят ситуацията, както и пожарни автомобили. Има задържани. 

Германските медии съобщават, че през изминалата нощ също е имало масово сбиване и в бежански център в друг квартал на Берлин - Шпандау. С водни струи пожарникарите са успели да потушат размириците. 7 души са приети в болница. 

Берлинският сенатор по вътрешните работи Франк Хенкел заяви, че в страната има правила и който не ги спазва, за него има друг подслон - с решетки на вратите и прозорците.