Мартин Шулц: Политиките на Тръмп са „неамерикански”
Според него те се различават сериозно от основните ценности, които Съединените щати
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 8
    9
Мартин Шулц
Снимка: EPA

Кандидатът за канцлер на социалдемократите в Германия Мартин Шулц определи политиките на президента Доналд Тръмп като „неамерикански”. Според него те се различават сериозно от основните ценности, които Съединените щати защитават като просвещението, демокрацията и свободата.

Това е една от най-острите забележки, направена от Шулц по адрес на новия американски президент.

„Ако в момента Тръмп разбива тези ценности, то тогава бих му казал като канцлер, че това не е политиката на Германия и на Европа”, коментира Шулц.

Германските социалдемократи номинираха Мартин Шулц за кандидат за канцлер 61-годишният Шулц ще бъде левоцентристкият съперник на сегашната канцлерка

В началото на седмицата сегашният германски канцлер Ангела Меркел заяви, че ограничаването на определени групи от обществото от влизането им в САЩ не е част от глобалната битка срещу тероризма, коментирайки ограничителната забрана на Тръмп за седем държави с преобладаващо мюсюлманско население да прекрачват границите на страната.

Санкциите срещу Русия може да бъдат отменени само ако и двете страни са изпълнили договорките по Минското споразумение, твърди Шулц.

„Трябва да кажем ясно на Путин, че Русия е длъжна да уважава и защитава международното право”, коментира още той.

  • 8
    9
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре