Марин льо Пен отказа да върне европейски пари, ЕП ѝ оряза заплатата
Става дума за 300 хил. евро, получени неправомерно и използвани от лидерката на френския „Национален фронт” да плаща заплати на съпартийците си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    2
Марин льо Пен
Снимка: EPA

Европейският парламент (ЕП) ще започне да удържа по 7000 евро месечно от възнаграждението на кандидатката за президент на Франция от крайната десница Марин льо Пен, след като тя отказа да върне близо 300 хил. евро средства от ЕС, които е похарчила неправомерно, съобщи Ройтерс.

ЕП заключи, че в периода 2011-2012 г., като лидер на френския „Национален фронт” Льо Пен е плащала заплатите на свои съпартийци с европейски пари, които по правилата на ЕС са предназначени само за асистенти на евродепутати.

Марин льо Пен: ЕС е умрял, но все още не знае за товаАко не получи преференции от Брюксел, Франция трябва да напусне съюза, твърди лидерката на Националния фронт Марин льо Пен

Льо Пен, която участва във все по-оспорваната надпревара за президентските избори във Франция напролет, каза, че няма да се „поддаде на натиска” и няма да върне пари.

В изявление, изпратено в писмен вид на Ройтерс, тя заклейми искането като „едностранно решение, взето от политически опоненти, без доказателство и без да чакат решение от съда по процедурата, която аз инициирах”.

Властите в ЕС дадоха срок на Льо Пен да върне парите до днес в полунощ.

Ако френската евродепутатка не направи това, заплатата ѝ ще бъде орязана до около 3000 евро от февруари и тя ще загуби други придобивки.

Общо около 7000 евро ще бъдат удържани всеки месец от парите, които Марин льо Пен получава по европейска линия, каза официален източник.

  • 3
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре